Koření Piccante
Hlavní složkou je: chilli, mleté sušené papriky, pocházející z Afriky - a to přímo z Nigérie, Ugandy nebo Malawi. Jsou pálivé, protože obsahují Kapsaicin - což je ve vodě velmi špatně rozpustná molekula - proto přeženeme-li to, pálení uhasíme mlékem nebo bílým jogurtem, ale v žádném případě ne vodou.
Má velmi pozitivní účinky:
- stimuluje produkci slin a žaludečních šťáv a tím podporuje trávení
- je vědecky dokázáno, že dochází ke spalování tuku
- má pozitivní vliv na srdce a krevní oběh
- snižuje hladinu cholesterolu a krevního tlaku
- má příznivý vliv na periferní cévy, čímž snižuje riziko trombózy
- má také antioxidační účinky a zlepšuje imunitní systém
A jaké je koření Piccante?
Ostré, harmonické, dekorativní a všestranné
Obsahuje jemný prášek i vločky, které ozdobí každý pokrm. Jsou přirozeně měkké, protože jsou z oloupaných paprik bez tvrdé slupky.
Chuť vyvažují také rajčata, kari a bylinky (bazalka a tymián), díky tomu není jen pálivé, ale i harmonické.
Víte kam ho použít?
Máte-li rádi pálivé, klidně na celé tříchodové menu, včetně dezertu
recept na dip
do zakysané smetany přidejte 1 lžičku Piccante koření a trošku kečupu - kvůli barvě a je hotovo (v dipu si můžete namáčet třeba proužky mrkví, řapíkatého celeru a okurek).
a opět jako dip, nebo jako pomazánku - třeba na domácí chléb
naložená sušená rajčata rozmixujete tyčovým mixerem společně s cibulí, kapary, hořčicí, octem, bodlákovým olejem a kečupem a jednou lžičkou piccante koření (nebo jen tak promíchejte s čerstvými nakrájenými rajčaty, česnekovým kořením, kořením z bylin a mořské soli a bodlákovým olejem, namažte na bagetu a zapečte v troubě)
Přidejte do jakéhokoliv hlavního chodu (třeba do omáčky na špagety)
dezert
vyrobte čokoládovou pěnu a posypte ji jemně naším kořením
Počítejte s tím, že intenzita palčivé chuti se mění během přípravy - ve vařených a ohřívaných chutná intenzivněji, než když si ochutíme hotový pokrm.
Balení: 150g kořenka s integrovaným sypátkem
cena: 550,- Kč